sabato 25 febbraio 2012

MAFARDINE CAMPAGNOLE

MAFARDINE CAMPAGNOLE
chello ca ce vo’ pe sseje perzone
600 gramme ‘e mafardine
250 gramme ‘e funge purcine,
250 gramme (piso lisso) ‘e pesielle ammunnate e lavate,
ddoje pastenache spuntate arrasate tagliate a ffarinule e sciacquate,
‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata,
‘nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato finu fino,
‘nu bicchiere e mmiezo d’ uoglio’auliva dunciglio,
ddoje carcioffole viulette napulitane ammunnate, tagliate p’ ‘o lluongo a pacchetelle suttile e sciacquate,
sale duppio ‘na vrancata e ‘na presa,
pepe janco mmacenato a ffrisco q.n.s.
100 gramme ‘e caso pecurino rattato finu fino,
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato,asciuttato e ntretato finu fino.

comme se fa

Spuntà,arrasà (raschiare) ‘e pastenache, tagliarle a ffarinule( dadini) e sciacquarle; ammumnnà ‘e carcioffole levà a barba,tagliarle p’ ‘o lluongo a pacchetelle suttile e sciacquarle;pulezzà ‘e funge cu ‘nu curtelluccio affilato e ‘na mappina ‘nfosa e tagliarle p’ ‘o lluongo a pacchetelle suttile.
Mettere a ffuco allero ‘na prupurziunata tiella cu ‘a mmità ‘e ll’uoglio e ffà pigliù culore â cepolla ntretata;agnadirce ‘e ffarinule ‘e pastenache, ‘e pesielle, ‘nu cuppeniello d’acqua vullente, avascià ‘o ffuoco e lassà coòcere pe ddiece minute; accuncià cu ‘na presa ‘e sale duppio e ‘na mmacenata ‘e pepe. Ricà ll’uoglio rummaso dinto a n’ata prupurziunata tiella, aumentà ‘o ffuoco e fù piglià culore ô trigliato d’aglio; dallà (quindi) suassarve pe cinche minute ‘e pacchetelle ‘e carcioffole ‘nfunnennole cu ppoca acqua vullente;agnadí ‘e funge, accuncià ‘e sale e ppepe e lassà cocere pe cquatto minute. A chistu punto auní carcioffole e funge ô cumposto ‘e pesielle e pastenache tenenno ‘a tiella a ffuoco allero pe n’ati ccinche minute. Arvere teniente teniente ‘e mafardine dinto a otto litre d’acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio); scularle vierde vierde, revacarle dint’ â tiella cu ‘a cunnimma appruntata, ammiscà a mmestiere, derrammarle cu ‘o ccaso pecurino e fora d’ ‘o ffuoco cu ‘o tuppeto ‘e prutusino lavato,asciuttato e ntretato finu fino.
‘Mpiattà e sserví súbbeto caude ‘e fuculare. Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!
raffaele bracale

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