giovedì 22 marzo 2012

CEPOLLE FRITTE

CEPOLLE FRITTE
Chello ca ce vo’ pe sseje, otto perzone
6 grosse cepolle ndurate ‘e Muntoro,
300 gramme ‘e latte friddo retunno,
250 gramme ‘e farina,
abbunnante uoglio ‘auliva dunciglio,
50 gramme ‘e ‘nzogna,
sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.n.s.

Comme se fa


Ammunnà ‘e cepolle, lavarle e tagliarle p’ ‘o ccurto a ffelle aute tre mm. Ricavà dê ffelle tante anielle. Ricà ‘o llatte dinto a ‘na zupperella e agnadí ll’anielle ‘e cepolle. Tenerle pe ddiece minute a bbagno e ppo scularle e nfarenarle; ricà ll’uoglio e ‘a ‘nzogna dinto a ‘na tiella ‘e fierro niro e a ffuoco allero farle piglià calore. Appena so’ ppronte frijere pe tre mminute ll’anielle ‘e cepolle poche pe vvota.
Sculà ‘e ccepolle cu ‘na spumadera e asciuttarle ‘ncopp’ a
ccarta asciugante pe cucina; accuncià ‘e sale e ppepe janco mmacenato a ffrisco; serví subbeto caude ‘e fuculare comme cratistu cuntorno ‘e carne, pesce o latticine.
Magna Napule, bbona salute!
Brak

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